Targroch Babka Jajowata Łuska
Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.
Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.
Zastosowanie
Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie
500g (0,5kg)
Składniki: Łuska babki jajowatej (Plantago ovata)
Wartość odżywcza | W 100 g | 14g |
Wartość energetyczna | 749kJ/178kcal | 105kJ/25kcal |
Tłuszcz | 0g | 0g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g | 0g |
Węglowodany | 11g | 1,5g |
- w tym cukry | 0g | 0g |
Błonnik | 66,4g | 9,3g |
Białko | 0,4g | 0,06g |
Sól | 1,67g | 0,24g |
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.