Strona główna

Strona główna

banner

  • Nowy

Sempio Doenjang Pasta Sojowa

11,30 zł
Brutto

Pasta sojowa Doenjang to gęsta brązowa pasta ze sfermentowanych ziaren soi i soli o wyrazistym smaku. Jest to jeden z podstawowych składników koreańskiej kuchni, którego używa się w dużej ilości dań. Pasta z soi (doenjang)posiada typowe dla sfermentowanych produktów właściwości smakowe i ostry zapach podobny do dojrzałego sera pleśniowego.

W przeciwieństwie do miso, pasta z soi doenjang nie jest fermentowany z ryżem lub innymi ziarnami. Doenjang ma również grubszą konsystencję, podobną do grubego masła orzechowego. Minimalna długość fermentacji doenjang wynosi sześć tygodni, chociaż może fermentować przez miesiące lub nawet lata

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Podczas fermentacji pasty doenjang marki Sempio, pożyteczne bakterie przekształcają soję w pełną witamin substancję. Doenjang można używać jako dip do surowych warzyw, jest bazą do wielu zup, jest także składnikiem wielu koreańskich mięsnych. Ma słony smak i bardzo gęstą konsystencję. Spożywanie doenjang poprawia trawienie i dostarcza nam wielu witamin (A, C, B12) oraz minerałów.

Masa netto: 460g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Specyficzne kody

ean13
8801005149822

Składniki: woda, soja, sól, mąka pszenna, alkohol, kultura Koji.

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 640 kJ / 154 kcal
Tłuszcz 6,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g
Węglowodany 6,8 g
- w tym cukry 3,5 g
Białko 14 g
Sól 12 g
Komentarze (0)