Strona główna

Strona główna

banner

Targroch Mąka Ryżowa

9,99 zł
Brutto

Mąka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotną częścią diety bezglutenowej. 

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

W Kraju Kwitnącej Wiśni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako zagęstnik lub element naleśników, wypieków i panierek.

Zastosowanie

Mąka ryżowa ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Wytwarza się z niej np. makaron ryżowy, kluski, placki, bliny oraz używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów. Stosowana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Opakowanie

1000g (1kg)

Specyficzne kody

ean13
5903229004451

Wartość odżywcza W 100 g 50g
Wartość energetyczna 1465kJ/349kcal 733kj/174kcal
Tłuszcz 0,7g 0,35g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15g 0,08g
Węglowodany 76,9g 38,5g
- w tym cukry 2g 1g
Błonnik 2,3g 1,2g
Białko 7,6g 3,8g
Sól 0,01g 0,01g

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Dodaj do koszyka

Komentarze (1)
Oceń