Hon Mirin Ocet Japońska Przyprawa Winna
Ocet jest głównie wykorzystywany w kuchni japońskiej. Używany w małych dozach często jako zamiennik cukru i sosu sojowego. Niezbędny składnik do przygotowania sosu teriyaki, zupy miso
Ocet jest głównie wykorzystywany w kuchni japońskiej. Używany w małych dozach często jako zamiennik cukru i sosu sojowego. Niezbędny składnik do przygotowania sosu teriyaki, zupy miso
Mirin to rodzaj japońskiego wina ryżowego służący do gotowania. Pomaga ono usunąć z dań rybnych specyficzny rybny zapach. Używana do produkcji marynaty teriyaki oraz zaprawy octowej do sushi.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pojemność: 300ml, 500ml
Składniki: woda 31%, ryż 37%, grzyby koji 10%, cukier 8%, alkohol 14%
Wartość odżywcza | 100g |
Wartość energetyczna | 715 kJ / 171 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 41,7 g |
- w tym cukry | 41,7 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól / Sód | 0 mg |