
Targroch Sezam Czarny Ziarno
Sezam czarny to małe, owalne, ciemne nasionka o słodkawym, lekko orzechowym smaku.
Są niezwykle popularne w kuchni Dalekiego Wschodu.
Sezam czarny to małe, owalne, ciemne nasionka o słodkawym, lekko orzechowym smaku.
Są niezwykle popularne w kuchni Dalekiego Wschodu.
Zastosowanie
Czarny sezam charakteryzuje się nieco intensywniejszym smakiem od sezamu białego. Stanowi bardzo popularny składnik wielu dań kuchni azjatyckiej, często dodawany jest do sushi, farszy, deserów, surówek i sałatek, posypuje się nim powierzchnię pieczywa. Doskonale komponuje się z mięsem, rybami, warzywami i owocami
Składniki
Ziarno sezamu czarnego
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sezam jest naturalnym źródłem:
> Fosforu – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
> Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Cynku – pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Opakowanie
500g (0,5kg)
Wartość odżywcza | 100g | 50g |
Wartość energetyczna | 2781kJ/673kcal | 1391kJ/337kcal |
Tłuszcz | 59,9g | 30g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,66g | 3,33g |
Węglowodany | 2,1g | 1,05g |
w tym cukier | 1,6g | 0,8g |
Błonnik | 7,9g | 3,95g |
Białko | 27,4g | 13,7g |
Sól | 0,03g | 0,0015g |
Magnez | 377mg | 189mg |
Fosfor | 775mg | 388mg |
Cynk | 2,79mg | 1,4mg |
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.