Takumi Koshihikari Ryż do Sushi
Ryż idealnie nadający się do przyrządzenia sushi. Odpowiedni kształt, struktura i charakterystyka. Odmiana ryżu Koshihikari.
Ryż idealnie nadający się do przyrządzenia sushi. Odpowiedni kształt, struktura i charakterystyka. Odmiana ryżu Koshihikari.
Instrukcja przygotowania:
1. Płukać ryż pod bieżącą wodą, aż ta będzie czysta.
2. Do garnka wsypać ryż i zalać wodą w proporcjach 1:1,5 (np. 1 kg ryżu na 1,5 kg wody). Odstawić na 30 minut.
3. Przykryć garnek i rozpocząć gotowanie.
4. Gotować od 20 do 30 minut, aż ryż wchłonie całą wodę.
5. Wyłączyć ogień, ryż zostawić pod przykryciem następne 20 minut.
6. Ściągnąć pokrywkę i delikatnie zamieszać ugotowany ryż drewnianą łopatką.
Masa netto: 5kg
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.
Wyprodukowano w Wietnamie.
Składniki: 100% ryż biały (odmiana Koshihikari)
Wartość odżywcza | 100g |
Wartość energetyczna | 1469,57 kJ / 351 kcal |
Tłuszcz | 0,44 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 80 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 6,67 g |