Strona główna

Strona główna

banner

Targroch Ryż Czarny

16,60 zł
Brutto

Ryż czarny uprawiany jest w niewielkiej ilości i jest wyraźnie droższy od pozostałych. W okresie cesarskich Chin był przeznaczony wyłącznie dla  kuchni dworskiej. Obecnie czarna odmiana ryżu poszukiwana jest z uwagi na jego wyborny smak i walory zdrowotne. Kolor swój zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów, a po ugotowaniu uzyskuje kolor fioletowy. Czarny ryż jest bardzo odżywczy, zawiera w swoim składzie liczne aminokwasy, błonnik, minerały :żelazo, cynk, miedź oraz witaminy grupy B, A i E.

W kulturze dalekiego wschodu potrawy z czarnego ryżu jadane są w okresie świąt lub celebrując niezwykłe okoliczności. Zachęcamy do konsumpcji.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Sposób przygotowania:
Ziarna należy opłukać letnią wodą, ryż wsypać do garnka i zalać wodą (proporcja: szklanka ryżu na dwie szklanki wody), dodać szczyptę soli. Ryż gotować na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 30 – 40 minut, od czasu do czasu mieszając.

Masa netto: 

1000g / 1kg

Specyficzne kody

ean13
5903229004864
Wartość odżywcza w 100g w porcji 50g %RWS w 50g
Wartość energetyczna 1529 kJ / 360 kcal 765 kJ / 180 kcal 9%
Tłuszcz 2,9 g 1,5 g 2%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g 0%
Węglowodany 76,1 g 38 g 15%
- w tym cukry 0 g 0 g 0%
Błonnik 4,9 g 2,5 g
Białko 7,5 g 3,8 g 8%
Sól 0 g 0 g 0%

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Dodaj do koszyka

Komentarze (1)
Oceń