Targroch Soczewica Czerwona

3,90 zł
Brutto

To roślina uprawiana już kilka tysięcy lat przed naszą erą.

Dzisiaj nadal stanowi popularne warzywo strączkowe, a zainteresowanie nim nieustannie wzrasta, ze względu na znaczenie diety roślinnej.

Zajmuje istotne miejsce w kuchni indyjskiej, gdzie jest głównym składnikiem dalu - aromatycznej potrawy o konsystencji zupy lub gulaszu.

Czerwona soczewica - pyszna, sycąca i rozgrzewająca - to doskonały wybór na jesienno-zimowe dni.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Superstrączki!

Czerwona soczewica uchodzi za bogaty w białko zamiennik mięsa. Nie jest to jednak produkt zarezerwowany tylko dla wegetarian i wegan. Warto włączyć go do codziennej diety, ze względu na bogactwo błonnika, węglowodanów złożonych oraz witamin i minerałów. Obok aspektów prozdrowotnych posiada też bardziej praktyczne zalety - jest niedroga, łatwa w przygotowaniu i dobra na początek kulinarnych eksperymentów z warzywami strączkowymi. Nie podrażnia układu pokarmowego, nie może się nie udać i smakuje właściwie każdemu. 

Soczewica

Soczewica jest rośliną motylkową, o strąkach zawierających jedno lub dwa nasiona o okrągłym, owalnym lub sercowatym kształcie. Ziarno soczewicy ma barwę w odcieniu brązowym, zielonym i czerwonym, charakteryzujące się nadzwyczajnym, wyrazistym smakiem.

Zastosowanie

Świetnie smakują zupy, w których występuje w głównej i jedynej roli. Zmielona, jest fantastyczną bazą do wszelkiego typu wypełnień, a także kotletów. Zmiksowana z cytryną, oliwą i innymi przyprawami, daje pyszne i wielosmakowe pasty do kanapek. Z soczewicy można robić pyszne pasztety. Można z niej wyczarować farsze do gołąbków, krokietów czy pierogów. Ugotowana i wystudzona doskonale uzupełnia różne sałatki.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Opakowanie

500g (0,5kg)

Specyficzne kody

ean13
5903229001948

Wartość odżywcza 100g 50g
Wartość energetyczna 1231kJ/344kcal 616kJ/172kcal
Tłuszcz 1,1g 0,55g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g 0,1g
Węglowodany 29,6g 14,8g
w tym cukier 2g 1g
Błonnik 30,5g 15,3g
Białko 25,8g 12,9g
Sól 0,02 g 0,01 g

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Napisz swoją opinię

Targroch Soczewica Czerwona

To roślina uprawiana już kilka tysięcy lat przed naszą erą.

Dzisiaj nadal stanowi popularne warzywo strączkowe, a zainteresowanie nim nieustannie wzrasta, ze względu na znaczenie diety roślinnej.

Zajmuje istotne miejsce w kuchni indyjskiej, gdzie jest głównym składnikiem dalu - aromatycznej potrawy o konsystencji zupy lub gulaszu.

Czerwona soczewica - pyszna, sycąca i rozgrzewająca - to doskonały wybór na jesienno-zimowe dni.

Napisz swoją opinię