
Targroch Ryż Czerwony
Ryż czerwony charakteryzuje się lekko słodkawym posmakiem.
Dzięki swojej niezwykłej barwie efektownie prezentuje się na talerzu.
Ryż czerwony charakteryzuje się lekko słodkawym posmakiem.
Dzięki swojej niezwykłej barwie efektownie prezentuje się na talerzu.
Doskonale sprawdza się jako dodatek do sałatek na zimno i ciepło, ryb, drobiu, deserów owocowych czy też dań warzywnych.
Sposób przygotowania
Ryż gotować w wodzie w proporcji 1:4 (na każde 100 g ryżu - 400 ml wody). Doprowadzić wodę do wrzenia, wsypać ryż i gotować pod przykryciem na kuchence o małej mocy przez 30- 40 minut do miękkości.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie
1000g (1kg)
Wartość odżywcza | 100g | 50g |
Wartość energetyczna | 1563kJ/368kcal | 782kJ/184kcal |
Tłuszcz | 2,4g | 1,2g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g | 0,1g |
Węglowodany | 80g | 40g |
w tym cukier | 0,3g | 0,15g |
Błonnik | 3,4g | 1,7g |
Białko | 6,7g | 3,4g |
Sól | 0g | 0g |
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.
Produkt oryginalnie wygląda i smacznie smakuje.