Zauk Ryż Basmati Długoziarnisty Mehek
„Basmati” to długoziarnisty aromatyczny ryż uprawiany u podnóża Himalajów na subkontynencie indyjskim. Pakistan i Indie są najbardziej znane z uprawy tej odmiany bardzo długich, smukłych ziaren ryżu, które wydłużają się co najmniej dwukrotnie w stosunku do pierwotnego rozmiaru, a po ugotowaniu mają miękką i puszystą konsystencję. Ryż basmati jest wyjątkowy wśród innych aromatycznych odmian ryżu długoziarnistego ze względu na jego pyszny smak, doskonały aromat i wyrazisty smak. Warunki agroklimatyczne na określonym obszarze geograficznym, a także metody zbioru, przetwarzania i dojrzewania nadają ryżowi Basmati te charakterystyczne cechy. Dzięki swoim wyjątkowym właściwościom „Pachnąca Perła” dodaje klasy, która potrafi zamienić nawet najzwyklejszy posiłek w rozkosz dla smakoszy.