Produkty

Produkty

banner

R2G Whey Protein Acidophilus WPA

29,50 zł
Brutto

Sportowcy różnych dyscyplin znajdą w WPA naturalnego sprzymierzeńca w walce z zabójczym dla tkanki mięśniowej katabolizmem. Proces trawienia przez organizm mięśni zostanie zahamowany znacznie szybciej niż w przypadku standardowego WPC.

Opakowanie
Smak
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

W produkcji WPA używa się bakterii probiotycznej Acidophilus w celu fermentacji koncentratu serwatki. Proces ten pozwala całkowicie rozłożyć laktozę (cukier mleczny) oraz rozbija białko na mniejsze cząsteczki – peptydy, dwupeptydy itp.  Oznacza to kilka zasadniczych kwestii. Po pierwsze otrzymujemy proteinę w formie rozłożonej do aminokwasów, co znacznie ułatwia i przyspiesza jej wchłanianie. Unikamy w ten sposób dolegliwości ze strony układu pokarmowego charakterystycznych dla klasycznego koncentratu (WPC).
Sprawia to, że osoby dotychczas unikające odżywek serwatkowych ze względu na ten aspekt mogą czerpać pełnymi garściami korzyści ze stosowania WPA.

Również osoby uczulone na laktozę nie muszą obawiać się ubocznych skutków stosowania konwencjonalnego WPC.

Oczywiście również inne osoby pragnące w smaczny i praktyczny sposób zadbać o odporność swojego organizmu znajdą w WPA idealnego sprzymierzeńca do osiągnięcia swojego celu. Szczególne profity uzyskają sportowcy po przebytej antybiotykoterapii działając dzięki WPA dwutorowo – dostarczając do organizmu białka najwyższej jakości oraz pomagając odbudować zniszczoną lekami florę bakteryjną.

.

Sposób użycia: jedna porcja 30 g ( 3 miarki ) dziennie. Nie więcej niż 2 porcje, według indywidualnego zapotrzebowania.
Sposób przygotowania: Rozpuścić jedną porcje 30 g (3 miarki w 200-300 ml wody
Ilość porcji w opakowaniu: 16
Ostrzeżenie: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Przeciwwskazania: uczulenie na którykolwiek ze składników produktów. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży i matki karmiące.

Występujące warianty produktu:
500g / 0,5kg

Specyficzne kody

ean13
5903849600019

Składniki: koncentrat białek serwatkowych pochodzących z wyrobów mleczarskich ukwaszonych żywymi kulturami bakterii kwasu mlekowego; barwnik: czerwień buraczana; substancje zagęszczające; karboksymetyloceluloza, guma, guar, karagen; substancje słodzące; acesulfam K, sukraloza. 

Wartość odżywcza 100g 30g %RWS 1 porcja
Wartość energetyczna 1640 kJ / 390 kcal 492 kJ / 117 kcal 6,00%
Węglowodany 4,7 g 1,41 g 0,45%
- w tym cukry 3,9 g 1,17 g 1,26%
Tłuszcz 6,6 g 1,98 g 2,30%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g 0,69 g 3,80%
Białko 74 g 22,2 g 44,40%
Sól 0,6 g 0,18 g 3,40%

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Ocena 

2020-04-30

tytul

recenczja

  • 0 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię

R2G Whey Protein Acidophilus WPA

Sportowcy różnych dyscyplin znajdą w WPA naturalnego sprzymierzeńca w walce z zabójczym dla tkanki mięśniowej katabolizmem. Proces trawienia przez organizm mięśni zostanie zahamowany znacznie szybciej niż w przypadku standardowego WPC.

Napisz swoją opinię