Sa Giang Shrimp Chips Chipsy Krewetkowe Do Smażenia
Smaczne, chrupiące i lekkie chipsy krewetkowe, przysmak kuchni tajskiej!
Smaczne, chrupiące i lekkie chipsy krewetkowe, przysmak kuchni tajskiej!
Masa netto: 1kg
Sposób przygotowania: Rozgrzej wystarczającą ilość oleju na patelni lub frytkownicy do około 170-190C (maks 190C). Włóż po kolei chipsy krewetkowe do gorącego oleju. Chipsy muszą być całkowicie otoczone olejem. Smaż je do momentu gdy będą całkowicie spuchnięte i nabiorą złotobrązowego koloru. Następnie za pomocą cedzaka wyjmij chipsy z oleju, poczekaj aż odciekną z nadmiaru oleju i podawaj.
Przechowywać w suchym miejscu.
Składniki: skrobia z tapioki, krewetki 10%, cukier, sól, czosnek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja spulchniająca: węglan sodu; przeciwutleniacz: piroSIARCZYN sodu; wzmacniacz smaku: glutaminian sodu
Wartość odżywcza | w 100g |
Wartość energetyczna | 1475 kJ / 347 kcal |
Tłuszcz | < 0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | < 0,1 g |
Węglowodany | 85 g |
- w tym cukry | 11 g |
Białko | 1,0 g |
Sól | 2,8 g |