Strona główna

Strona główna

banner

OstroVit Kolagen Morski + Kwas Hialuronowy + Witamina C

65,90 zł
Brutto

OstroVit Kolagen Morski + Kwas Hialuronowy + Witamina C to kompleksowy suplement diety, który zawiera trzy cenne składniki aktywne, takie jak kolagen morski typu I, kwas hialuronowy oraz witamina C. To preparat o wyjątkowym, kokosowo-brzoskwiniowym smaku, dostępny w wygodnej do spożycia formie proszku. To produkt, który świetnie sprawdzi się zarówno wśród sportowców, jak i osób, którym zależy na pięknym i zdrowym wyglądzie.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Źródło kolagenu morskiego typu I - jedna porcja suplementu diety dostarcza do organizmu 2200 mg hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego.

Bogactwo kwasu hialuronowego i witaminy C - jedna porcja produktu zawiera 40 mg hialuronianu sodu oraz 80 mg kwasu L-askorbinowego.

Pyszny smak - kokosowo-brzoskwiniowa kompozycja smakowa zapewnia wyjątkowe doznania i sprawia, że regularna suplementacja to przyjemność.

1 porcja = 4 miarki.

Wydajność - opakowanie preparatu zawiera 80 porcji suplementu diety.

Wygodna forma - produkt dostępny w postaci rozpuszczalnego w wodzie proszku umożliwia bezproblemową suplementację i świetnie sprawdzi się wśród osób, które mają trudności z połykaniem tabletek.

OstroVit Kolagen Morski + Kwas Hialuronowy + Witamina C - źródło cennych składników aktywnych

Kolagen to jedno z głównych białek budulcowych ustroju, które stanowi naturalny polimer i istotny składnik substancji międzykomórkowej organizmów zwierzęcych. Ponieważ poziom kolagenu w ustroju zmniejsza się wraz z wiekiem na skutek naturalnych procesów starzenia, warto dostarczać związek do organizmu również z zewnątrz - kolagen występuje m.in. w kościach czy ścięgnach zwierzęcych, a także dostępny jest w formie suplementów diety. Wykorzystany w preparacie OstroVit kolagen morski typu I to źródło hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego, których struktura przypomina kolagen ludzki. To sprawia natomiast, że substancja świetnie przyswaja się w organizmie człowieka.

Kwas hialuronowy to organiczny związek chemiczny, będący polisacharydem z grupy glikozaminoglikanów. To substancja, która występuje we wszystkich organizmach żywych, a w ludzkim organizmie wchodzi w skład macierzy międzykomórkowej skóry właściwej oraz stanowi główny składnik mazi stawowej. Wraz z wiekiem zawartość kwasu hialuronowego w ustroju zmniejsza się - wówczas dobrym rozwiązaniem może być dostarczanie związku do organizmu z zewnątrz. W preparacie OstroVit wykorzystano hialuronian sodu - pochodną kwasu hialuronowego w postaci soli sodowej, czyli formę, która naturalnie występuje wśród organizmów, co pozytywnie wpływa na biodostępność związku.

Witamina C, zwana również kwasem askorbinowym, to niezbędny organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin rozpuszczalnych w wodzie. To substancja egzogenna, której organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować, dlatego też konieczne jest dostarczanie związku do ustroju z zewnątrz - składnik można znaleźć w pożywieniu w świeżych owocach i warzywach, m.in. w papryce, kalarepie, pomarańczach czy czarnej porzeczce, a także w suplementach diety.

Właściwości składników zawartych w OstroVit Kolagen Morski + Kwas Hialuronowy + Witamina C:

Witamina C pomaga we właściwej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki oraz dziąseł, zębów i skóry. Co więcej, przyczynia się do odpowiedniego metabolizmu energetycznego i pomaga w utrzymaniu optymalnych funkcji psychologicznych. Kwas L-askorbinowy również wspiera prawidłową pracę układu nerwowego i odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Związek zwiększa przyswajanie żelaza, jak również pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E. Witamina C wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich.

Sposób użycia

Zalecana dzienna porcja: Zalecaną porcję 2500 mg (4 pełne miarki) wymieszać w 100 ml wody. Proszę użyć miarki dołączonej do opakowania (1 ml). Spożywać 1-2 porcje dziennie.

Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Przechowywać w temperaturze 15-25°C, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

  • Masa netto produktu: 200 g
  • Ilość porcji w opakowaniu: 80
  • Wielkość porcji: 2500 mg

Specyficzne kody

ean13
5903933911281

Składniki: Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane), witamina C (kwas L-askorbinowy), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, kwas hialuronowy (hialuronian sodu), koncentrat soku z buraka w proszku, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K; barwnik: karoteny.

Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane), witamina C (kwas L-askorbinowy), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, kwas hialuronowy (hialuronian sodu), koncentrat soku z buraka w proszku, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K; barwnik: karoteny. Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.

Składniki aktywne Na porcję (2500 mg) %RWS Na 2 porcje (5000 mg) %RWS
Peptydy kolagenu rybiego hydrolizowane 2200 mg - 4400 mg -
Witamina C 80 mg 100 160 mg 200
Kwas hialuronowy (hialuronian sodu) 40 mg - 80 mg -

.

.

Wartość odżywcza Na porcję (2500 mg) Na 2 porcje (5000 mg)
Wartość energetyczna 36 kJ / 8 kcal 72 kJ / 16 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 0 g 0 g
- w tym cukry 0 g 0 g
Białko 2,2 g 4,4 g
Sól 0 g 0 g

Dodaj do koszyka

Komentarze (0)