Bio Planet Kasza Bulgur
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: tak
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Turcja
KRAJ PRODUCENTA: Polska
MASA NETTO: 500g
SKŁADNIKI: kasza bulgur z PSZENICY DURUM* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza | w 100g |
Wartość energetyczna | 1644 kJ / 388 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 78 g |
- w tym cukry | 0,4 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0 g |