Strona główna

Strona główna

banner

  • Nowy

O'Food Gochujang Pasta Paprykowa

18,50 zł
Brutto
Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Gochujang to ostra koreańska pasta stosowana jako przyprawa do jedzenia, produkowana z czerwonej papryki chili, kleistego ryżu, fermentowanej soi i soli. Tradycyjnie, gochujang fermentowano latami, przechowując pastę poza domem w glinianych naczyniach, zazwyczaj na kamiennej podstawie nazywanej jangdokdae.

Gochujang jest najprawdopodobniej stosowana w Korei od końca XVIII wieku, po tym jak papryki chili zostały sprowadzone do Japonii w XVI wieku. Współczesny gochujang jest produkowany w podobny sposób.

Pasta gochujang często wykorzystywana jest w kuchni koreańskiej do doprawiania duszonych potraw jednogarnkowych, marynowania mięsa, przygotowywania sosów lub jako przyprawa. Na bazie gochujang można też przygotowywać inne pasty i przyprawy. Gochujang jest jedną z trzech podstawowych i niezbędnych przypraw kuchni koreańskiej - razem z doenjang i ganjang. 

Masa netto: 500 g

Specyficzne kody

ean13
8801052435015

Składniki: syrop z tapioki, woda, brązowy ryż, czerwona papryka w proszku 12%, sól, alkohol, soja, czosnek, cebula.

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 903 kJ / 216 kcal
Tłuszcz 2,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 44 g
- w tym cukry 26 g
Białko 3,9 g
Sól 6,2 g
Komentarze (0)