- Nowy

Roleski Marynata Do Mięs Śliwkowa
Gotowa marynata do mięs z powidłem śliwkowym. Produkt pasteryzowany.
Gotowa marynata do mięs z powidłem śliwkowym. Produkt pasteryzowany.
Sposób użycia:
1. Na kilogram mięsa zużyj 200-250g marynaty.
2. Oczyszczone mięso posmaruj dokładnie marynatą z każdej strony, ułóż w naczyniu żaroodpornym i odstaw do lodówki na około 24 godz.
W czasie marynowania obróć mięso kilka razy.
3. Zamarynowane mięso piecz w temperaturze 150-180C przez około 60 minut (na każdy kilogram mięsa).
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w przeciągu 30 dni.
Masa netto: 485g
Składniki: powidło śliwkowe (35%) (śliwki węgierki 89%, cukier), woda, cukier, czosnek, ocet balsamiczny (zawiera dwutlenek siarki i siarczyny), sól, ocet spirytusowy, olej słonecznikowy, cebula, skrobia modyfikowana, zagęszczony sok z czarnej marchwi, przyprawy, cukier wędzony, ekstrakt z czosnku.
Wartość odżywcza | w 100g |
Wartość energetyczna | 773 kJ / 183 kcal |
Tłuszcz | 4,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 35 g |
- w tym cukry | 27 g |
Białko | 0,8 g |
Sól | 4,5 g |