
Yamato Edomae Inari Smażone Kieszonki Tofu do sushi słodko-pikantne
Kieszonki inari, znane też jako aburaage to namoczone w słodkiej marynacie z sosu sojowego i mirinu, smażone na głębokim oleju tofu o idealnym do nadziewania kształcie.
Kieszonki inari, znane też jako aburaage to namoczone w słodkiej marynacie z sosu sojowego i mirinu, smażone na głębokim oleju tofu o idealnym do nadziewania kształcie.
Gotowe do przyrządzenia uwielbianej przez Japończyków, wyszukanej wariacji sushi - Inari-Zushi. Sakiewki tradycyjnie wypełnia się przyprawionym ryżem do sushi oraz warzywami i podaje w towarzystwie sosu do maczania. W ten sposób uzyskujemy pyszne i sycące japońskie danie. Dzięki swojej formie, Inari-Zushi jest wprost stworzone do wykorzystywania własnych pomysłów i samodzielnego komponowania składników oraz dzięki niezliczonym możliwościom możemy z łatwością kreować nowe, niepowtarzalne smaki.
Produkt jest gotowy do nadziewania i smakuje dobrze zarówno na zimno, jak i po podgrzaniu.
Zawartość opakowania: 12 sztuk - 240g
Kraj pochodzenia: Japonia
Wartość odżywcza | 100g |
Wartość energetyczna | 1210 kJ / 289 kcal |
Tłuszcz | 15 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 29 g |
- w tym cukry | 29 g |
Białko | 9,1g |
Sól | 1,5 g |
Składniki: Tofu 45% (soja, olej rzepakowy, stabilizator: chlorek wapnia), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, woda, sos sojowy (soja, pszenica, sól, alkohol), sfermentowany ryż, sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, octan potasu; wzmacniacz smaku: E621