- Nowy

Royal Tiger Ryż Jaśminowy
Kambodżański ryż jaśminowy, pachnący, długoziarnisty, biały, puszysty i nieklejący. Kambodżańskie ryże jaśminowe potrafią być delikatniejsze i tańsze, niż ich tajskie odpowiedniki, zachowując przy tym wysoką jakość.
Kambodżański ryż jaśminowy, pachnący, długoziarnisty, biały, puszysty i nieklejący. Kambodżańskie ryże jaśminowe potrafią być delikatniejsze i tańsze, niż ich tajskie odpowiedniki, zachowując przy tym wysoką jakość.
Masa netto: 1kg lub 5kg
Ryż jaśminowy to bodaj najbardziej znany z azjatyckich ryżów białych. Uprawiany głównie na półwyspie indochińskim, sławę przyniósł Tajlandii gdzie spożywany jest masowo. Stanowi główne źródło pożywienia dla milionów ludzi na całym świecie. Odmiany kambodżańskie ryżu jaśminowego potrafią być delikatniejsze i tańsze, zachowując przy tym wysoką jakość.
Ryż jaśminowy zaleca się gotować w minimalnej ilości wody (1,5 szklanki wody na 1 szklankę ziaren). Kucharze tajscy stosują metodę gotowania na parze - przepłukane ziarna ryżu umieszczają w parowarze. Doskonały do dań na słodko i ostro.
Składniki: ryż jaśminowy.
Wartość odżywcza | w 100g |
Wartość energetyczna | 1527 kJ / 365 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 80 g |
- w tym cukry | 0,2 g |
Białko | 7,1 g |
Sól | 0,01 g |