Strona główna

Strona główna

banner

Targroch Płatki Ryżowe

7,70 zł
Brutto

Klasyczny produkt śniadaniowy - kojarzy się z dietą lekkostrawną i dziecięcym menu.

Stanowi ciekawe urozmaicenie dla owsianek, a przepadają za nim nawet najbardziej zatwardziałe niejadki.

Płatki ryżowe powstają z białego ryżu, są poddawane działaniu pary wodnej, a następnie suszone i zgniatane. Dzięki temu zachowują bogactwo wartości odżywczych i stają się błyskawiczne w przygotowaniu.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Na słodko i na wytrawnie

Wśród przepisów na płatki ryżowe górują kleiki i zupy mleczne. Ten produkt posiada jednak wiele równie ciekawych - i z pewnością bardziej kreatywnych - zastosowań. Mogą z niego powstać wyśmienite ciasteczka do kawy, kremowe budynie, pulchne racuchy, a nawet ciasta z owocami. Płatki ryżowe zajmują także ważne miejsce w diecie wegetarian i wegan. Służą do przygotowania ryżowego odpowiednika mleka, wytrawnego twarożku kanapkowego, a nawet kotletów i gęstych sosów. Smakują w deserach oraz daniach słodkich - wedle uznania.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Opakowanie

500g (0,5kg) lub 1000g (1kg)

Specyficzne kody

ean13
5903229002914

Wartość odżywcza 100g 50g
Wartość energetyczna 1510kJ/360kcal 755kJ/180kcal
Tłuszcz 0,7g 0,35g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g 0,1g
Węglowodany 77g 38,5g
w tym cukier 0,5g 0,25g
Błonnik 5,2g 2,6g
Białko 6,7g 3,35g
Sól 0,02 g 0,01 g

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Dodaj do koszyka

Komentarze (1)
Oceń