Targroch Płatki Gryczane Nieprażone
Płatki gryczane to spożywczy produkt zbożowy otrzymywany z gniecionych, całych ziaren gryki zwyczajnej.
Płatki gryczane to spożywczy produkt zbożowy otrzymywany z gniecionych, całych ziaren gryki zwyczajnej.
Zastosowanie:
Nadają się do spożycia po ugotowaniu w wodzie lub w mleku. Spożywane są samodzielnie lub w mieszance z innymi rodzajami płatków zbożowych, jako dodatek do musli, ciast lub deserów. Dodaje się je również do potraw mięsnych, np. kotletów lub zup. Na bazie płatków gryczanych przygotowywać można również gryczany chleb.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto:
1000g / 1kg
Składniki:
Płatki z ziaren gryki
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji 50g | %RWS w 50g |
Wartość energetyczna | 1556 kJ / 368 kcal | 778 kJ / 184 kcal | 9% |
Tłuszcz | 3 g | 1,5 g | 2% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,65 g | 0,33 g | 2% |
Węglowodany | 68,5 g | 34,3 g | 13% |
- w tym cukry | 0 g | 0 g | 0% |
Błonnik | 8,7 g | 4,4 g | |
Białko | 12,4 g | 6,2 g | 12% |
Sól | <0,01 g | <0,1 g | <1% |
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.