Strona główna

Strona główna

banner

Targroch Orzechy Makadamia Macadamia

18,90 zł
Brutto

Makadamia jest rośliną rosnącą w Australii, a obecnie uprawianą  z powodzeniem w Afryce Południowej. Owocem tego drzewa są pestkowce powszechnie zwane orzechami makadamia. Nie ma w naturze orzechów posiadających więcej tłuszczu, to aż 76%!  Charakterystyczną cechą smakową jest delikatna kremowa nuta.

Ludzie jedzący orzechy  są zazwyczaj szczuplejsi niż osoby, które nie uwzględniają tych produktów w diecie.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Orzechy makadamia świetnie sprawdzą się również jako dodatek do owsianek, musli, ale także sałatek owocowych oraz mięsno – warzywnych.

Zmielone orzechy sprawdzą się jako dodatek do lodów, czekolad i deserów.

Składniki

Orzechy makadamia (orzechy macadamia)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Orzechy macadamia są naturalnym źródłem:

> Magnezu –przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia

> Żelaza– pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny

> Fosforu – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.

Opakowanie

500g (0,5kg) / 250g (0,25kg)

Specyficzne kody

ean13
5903229004536

Wartość odżywcza W 100 g 50g
Wartość energetyczna 3163kJ/753kcal 1582kJ/377kcal
Tłuszcz 75,8g 37,9g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,1g 6,1g
Węglowodany 5,6g 2,8g
- w tym cukry 4,6g 2,3g
Błonnik 8,6g 4,3g
Białko 7,9g 4,g
Sól 0,01g 0,01g

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Dodaj do koszyka

Komentarze (1)
Oceń