Targroch Migdały Naturalne Jasne
Migdały kalifornijskie Naturalne Jasne
Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs.
Migdały kalifornijskie Naturalne Jasne
Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs.
Migdały w płatkach mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych. Z mielonych migdałów wyrabia się marcepan, pastę migdałową oraz zagęszcza się zupy, sosy oraz kremy.
Składniki
Migdały w skórce
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Migdał jest naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Opakowanie
1000g (1kg) / 500g (0,5kg)
Wartość odżywcza produktu | w 100g | w porcji 50g | %RWS w 50g |
Wartość energetyczna | 2566 kJ / 621 kcal | 1283 kJ / 311 kcal | 16% |
Tłuszcz | 52 g | 26 g | 37% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,74 g | 2,37 g | 12% |
Węglowodany | 7,6 g | 3,8 g | 1% |
- w tym cukry | 4,9 g | 2,45 g | 3% |
Błonnik | 12,9 g | 6,45 g | - |
Białko | 24,1 g | 12,05 g | 24% |
Sól | 0,04 g | 0,02 g | <1% |
Witaminy i składniki mineralne | w 100g | w porcji 50g | %RWS w 100g |
Magnez | 269 mg | 134,5 mg | 72% |
Żelazo | 3 mg | 1,5 mg | 21% |
Cynk | 3,2 mg | 1,6 mg | 32% |
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.