Targroch Olej z Ostropestu
Olej z ostropestu uzyskany z najwyższej jakości nasion ostropestu powstaje metodą tłoczenia na zimno. Olej z ostropestu stanowi źródło kwasów tłuszczowych Omega-3.
Olej z ostropestu uzyskany z najwyższej jakości nasion ostropestu powstaje metodą tłoczenia na zimno. Olej z ostropestu stanowi źródło kwasów tłuszczowych Omega-3.
Zastosowanie
Olej z ostropestu zalecany jest dla osób dorosłych w celu uzupełnienia diety w wielonienasycone kwasy tłuszczowe.
Doskonale nadaje się do sałatek , surówek oraz innych dań serwowanych na zimno. Na oleju z ostropestu tłoczonym na zimno nie należy podgrzewać ani smażyć potraw.
Zalecana dzienna porcja
10 ml (ok. 2 łyżeczki )
Sposób użycia
Zaleca się stosować 2 razy dziennie po 1 łyżeczce oleju.
Dodatkowe informacje
Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia .Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamienniki)zróżnicowanej diety.
Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Przeciwwskazania
Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym, chłodnym i zacienionym, niedostępnym dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 - 10 st.C nie dłużej niż 3 - 4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad lub zmętnienie - jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.
Pojemność
250ml
Składniki: Olej z ostropestu plamistego tłoczony na zimno.
Wartość odżywcza | w 100g | w porcji 10g | %RWS w 10g |
Wartość energetyczna | 3449 kJ / 824 kcal | 345 kJ / 82 kcal | 4% |
Tłuszcz | 91,6 g | 9,16 g | 13% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13,6 g | 1,36 g | 7% |
jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 71,7 g | 7,17 g | - |
wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 6,3 g | 0,63 g | - |
Węglowodany | 0 g | 0 g | 0% |
- w tym cukry | 0 g | 0 g | 0% |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 0 g | 0 g | 0% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
Omega-3 | 0,64 g | 0,06 g | - |
Omega-6 | 5,95 g | 0,60 g | - |