Strona główna

Strona główna

banner

Targroch Len Ziarno (Siemię Lniane Ziarno)

4,00 zł
Brutto

Len to płaskie nasiona o wielości 2-3 mm. Po zalaniu wodą zwiększają swoją objętość, otaczając się dużą ilością śluzu.

Len ma dużą zawartość błonnika pokarmowego i białka.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Siemię lniane można wykorzystać jako dodatek do musli, jogurtu, sosów, sałatek, zup, wypieków (np. chleba czy owsianych ciasteczek), a nawet do kanapki. Najczęściej ziarna lnu spożywa się po namoczeniu ziaren - 2 łyżeczki lnu zalać połową szklanki wody, gotować przez 15 minut. Spożywać 2-3 razy na dobę.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Składniki
Ziarna lnu (siemię lniane)
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Siemię lniane w ziarnach jest naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.

Opakowanie: 1000g / 500g / 400g

Specyficzne kody

ean13
5903229000088
Wartość odżywcza 100g 50g
Wartość energetyczna 2096kJ/499kcal 1048kJ/250kcal
Tłuszcz 31g 15,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,36g 1,18g
Węglowodany 17g 8,5g
w tym cukier 0,3g 0,15g
Błonnik 18g 9g
Białko 28,9g 14,5g
Sól 0,2g 0,1g

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Dodaj do koszyka

Komentarze (1)
Oceń