Targroch Len Ziarno (Siemię Lniane Ziarno)
Len to płaskie nasiona o wielości 2-3 mm. Po zalaniu wodą zwiększają swoją objętość, otaczając się dużą ilością śluzu.
Len ma dużą zawartość błonnika pokarmowego i białka.
Len to płaskie nasiona o wielości 2-3 mm. Po zalaniu wodą zwiększają swoją objętość, otaczając się dużą ilością śluzu.
Len ma dużą zawartość błonnika pokarmowego i białka.
Siemię lniane można wykorzystać jako dodatek do musli, jogurtu, sosów, sałatek, zup, wypieków (np. chleba czy owsianych ciasteczek), a nawet do kanapki. Najczęściej ziarna lnu spożywa się po namoczeniu ziaren - 2 łyżeczki lnu zalać połową szklanki wody, gotować przez 15 minut. Spożywać 2-3 razy na dobę.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Składniki
Ziarna lnu (siemię lniane)
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Siemię lniane w ziarnach jest naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Opakowanie: 1000g / 500g / 400g
Wartość odżywcza | 100g | 50g |
Wartość energetyczna | 2096kJ/499kcal | 1048kJ/250kcal |
Tłuszcz | 31g | 15,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,36g | 1,18g |
Węglowodany | 17g | 8,5g |
w tym cukier | 0,3g | 0,15g |
Błonnik | 18g | 9g |
Białko | 28,9g | 14,5g |
Sól | 0,2g | 0,1g |
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.