Strona główna

Strona główna

banner

Targroch Mak Niebieski Ziarno

9,30 zł
Brutto

Mak jest ceniony od wieków. Ta roślina oleista występuje niemal wyłącznie na półkuli północnej. Co ciekawe ze względu na piękne kwiaty uprawiany jest też jako roślina ozdobna. Jak inne bakalie, jest źródłem wielu witamin  i składników mineralnych.

Choć dziś kojarzy się nam głównie z potrawami świątecznymi, możemy  jadać go przez cały rok. Oczywiście, w rozsądnych ilościach...

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Mak niebieski

jest wykorzystywany do produkcji cukierniczych farszów (np. do ciast, tart, bułek itd.) oraz jako posypka do (niekoniecznie słodkich) wypieków (np. bułek, chleba, rogalików).

Mak jest absolutnie obowiązkowym składnikiem niektórych potraw wigilijnych - kutii (przygotowywanej z maku, ziaren pszenicy i miodu) czy makowca. Jest bowiem symbolem płodności, urodzaju, pomyślności i dobra. Pamiętajmy więc, by na naszym wigilijnym stole nie zabrakło słodkości przygotowanych z jego dodatkiem.

Składniki

Mak niebieski ziarno

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Opakowanie

400g (0,4kg)

Specyficzne kody

ean13
5903229000354

Wartość odżywcza 100g 50g
Wartość energetyczna 2263kJ/539kcal 1131kJ/169kcal
Tłuszcz 42,9g 21,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,5g 2,8g
Węglowodany 4,2g 2,1g
w tym cukier 3,2g 1,6g
Błonnik 20,5g 10,3g
Białko 23,7g 11,9g
Sól 0,02 g 0,01 g

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Dodaj do koszyka

Komentarze (1)
Oceń