Targroch Pestki Dyni Łuskane
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka.
W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka.
W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.
Składniki
Pestki dyni łuskane
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Pestki dyni są naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Żelaza - pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Opakowanie
500g (0,5kg) lub 1000g (1kg)
Wartość odżywcza | W 100 g | 50g |
Wartość energetyczna | 2444kJ/589kcal | 1222kJ/293kcal |
Tłuszcz | 45,8g | 22,9g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,48g | 4,24g |
Węglowodany | 12,7g | 6,35g |
- w tym cukry | 11,3g | 5,65g |
Błonnik | 5,3g | 2,65g |
Białko | 28,9g | 14,45g |
Sól | 0,05g | 0,025g |
Magnez | 540mg | 270mg |
Cynk | 15mg | 7,5mg |
Żelazo | 7,5mg | 3,8mg |
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.