Targroch Ostropest Ziarno
Ziarno ostropestu doskonale nadają się do spożywania. W takiej postaci ostropest można używać samodzielnie lub jako dodatek do soków warzywnych, soków owocowych, dietetycznych sałatek, jogurtu, kefiru, a nawet maślanki.
Ziarno ostropestu doskonale nadają się do spożywania. W takiej postaci ostropest można używać samodzielnie lub jako dodatek do soków warzywnych, soków owocowych, dietetycznych sałatek, jogurtu, kefiru, a nawet maślanki.
Ostropest plamisty – gatunek rośliny należący do rodziny astrowatych. Pochodzi z obszaru śródziemnomorskiego: południowej i południowo-wschodniej Europy, Afryki Północnej, Azji Zachodniej oraz niektórych rejonów Azji Środkowej (Indie, Pakistan). Jako gatunek introdukowany, rozprzestrzenił się w wielu rejonach świata. Obecnie rośnie dziko, poza obszarem swojego pierwotnego występowania, także w innych miejscach Afryki i Europy, w Australii, Nowej Zelandii, Ameryce Północnej i Południowej.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 1000g / 1kg
Składniki: Ostropest ziarno.
Informacja alergenna: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartość odżywcza | w 100g |
Wartość energetyczna | 1558 kJ / 371 kcal |
Tłuszcz | 23 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,9 g |
Węglowodany | 1,3 g |
- w tym cukry | 1 g |
Błonnik | 47 g |
Białko | 16 g |
Sól | 0 g |