Strona główna

Strona główna

banner

Targroch Len Złocisty Ziarno

6,90 zł
Brutto

Len złocisty uprawiany jest praktycznie w każdym zakątku świata (w tym w Polsce). Składa się prawie w połowie z oleju, którego większość stanowią kwasy omega 3. Powszechnie znane są ich prozdrowotne właściwości w odniesieniu do układu sercowo-naczyniowego. Len złocisty jest również bogatym źródłem białka i kwasu alfa-liponowego (ALA). Stanowi zatem cenny dodatek do wszelkiego typu dań, ale bywa również wykorzystywany w kosmetologii (maseczki na twarz).

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Składniki:
Ziarno lnu złote (złote siemię lniane)
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Len złoty ziarno jest naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.

Masa netto: 

500g / 0,5kg

Specyficzne kody

ean13
5903229002785
Wartość odżywcza w 100g w porcji 50g %RWS w 50g
Wartość energetyczna 2096 kJ / 499 kcal 1048 kJ / 250 kcal 12%
Tłuszcz 31 g 15,5 g 22%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,36 g 1,18 g 6%
Węglowodany 17 g 8,5 g 2%
- w tym cukry 0,3 g 0,15 g <1%
Błonnik 18 g 9 g
Białko 28,9 g 14,5 g 29%
Sól 0,2 g 0,1 g 2%
Witaminy i składniki w 100g w porcji 50g %RWS w 100g
Wapń 291 mg 146 mg 78%
Żelazo 17 mg 8,5 mg 121%
Cynk 7,8 mg 3,9 mg 78%

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Dodaj do koszyka

Komentarze (1)
Oceń