Biały Puch Czysta Miazga Krem Z Orzechów Laskowych Chrupiący
Masło orzechowe. Masło z orzechów laskowych można z powodzeniem wykorzystać w kuchni do owsianki, kaszy jaglanej, omletów, jako nadzienie do naleśników czy kanapek
Masło orzechowe. Masło z orzechów laskowych można z powodzeniem wykorzystać w kuchni do owsianki, kaszy jaglanej, omletów, jako nadzienie do naleśników czy kanapek
Orzechy laskowe to owoce leszczyny, które stanowią źródło jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, to również bogactwo kwasu foliowego w porównaniu do jego zawartości w innych orzechach. Są też dobrym źródłem białka, witamin z grupy B, które w połączeniu z magnezem poprawią pracę układu nerwowego i pozytywnie wpływają na naszą pamięć oraz koncentrację.
Występujące warianty produktu:
500g / 0,5kg
Składniki:
Orzechy laskowe (90% miazgi i 10% kawałków orzechów laskowych)
Bez dodatków cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Niska zawartość soli. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. Cukier i sól pojawiające się w składzie występują naturalnie w orzechach laskowych. Na powierzchni może wytrącać się olej.
Wartość odżywcza | w 100g |
Wartość energetyczna | 2749 kJ / 666 kcal |
Tłuszcz ogółem | 63 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,51 g |
Węglowodany | 14,9 g |
- w tym cukry: sacharoza / skrobia | 3,7 g / 2,0 g |
Błonnik | 8,9 g |
Białko | 14,4 g |
Sól / Sód | 0,005 g / 0,002 g |
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.