Targroch Mąka z Tapioki
Tapioka to rodzaj kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku.
Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.
Tapioka to rodzaj kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku.
Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.
Sposób przygotowania
Tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut. Następnie ugotować w tym samym płynie do miękkości na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając.
Zastosowanie
Zagęstnik do zup i sosów, składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników.
Składniki
Skrobia z bulwy manioku
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 500g lub 1000g
Wartość odżywcza | 100g | 50g |
Wartość energetyczna | 1524kJ/364kcal | 762kJ/182kcal |
Tłuszcz | 0,1g | 0,05g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g | 0g |
Węglowodany | 91g | 45,4g |
w tym cukier | 0g | 0g |
Błonnik | 0g | 0g |
Białko | 0,1g | 0,05g |
Sól | 0,1g | 0,05g |
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.