Strona główna

Strona główna

banner

Targroch Mąka Gryczana

10,90 zł
Brutto

Mąka gryczana (tatarczana) jest ciemną mąką uzyskiwaną przez zmielenie ziaren gryki.

Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Zastosowanie

Mąkę gryczaną używa się właściwie wszędzie tam, gdzie używa się mąkę pszenną: ciasta, naleśniki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać mąkę gryczaną z mąką pszenną, ponieważ produkty na bazie samej mąki gryczanej są bardzo kruche i łatwo się rozpadają. Mąka ta używana jest dla wzmocnienia smaku wypieków i makaronu. Mąka gryczana stosowana w wypiekach zdecydowanie podnosi wartość odżywczą produktu a także zwiększa wchłanianie wody przez mąkę.

Składniki

Mąka z ziaren gryki

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Mąka gryczana jest naturalnym źródłem:

> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

> Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.

> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.

Opakowanie

1000g (1kg)

Specyficzne kody

ean13
5903229001528

Wartość odżywcza 100g 50g
Wartość energetyczna 1539kJ/367kcal 770kJ/138kcal
Tłuszcz 2,7g 1,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g 0,3g
Węglowodany 68,6g 34,3g
w tym cukier 0g 0g
Błonnik 5,9g 3g
Białko 14g 7g
Sól 0,02g 0,01 g
Magnez 219mg 110mg
Żelazo 4mg 2mg
Cynk 3,75mg 1,88mg

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Dodaj do koszyka

Komentarze (0)