Strona główna

Strona główna

banner

Caputo Pizzeria Mąka Pszenna do Pizzy Typ 00

36,40 zł
Brutto

Mąka Pizzeria typu 00 Caputo to rewelacyjna mąka pochodząca z Włoch dedykowana pizzy neapolitańskiej. Jest tak drobno mielona, że wygląda jak śnieżny pył. To mąka z elastycznym glutenem najlepsza do ciasta, które wymaga długiej fermentacji.

Opakowanie
Ilość:
Ostatnie sztuki w magazynie

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Flagowy produkt Caputo. Włoska mąka, dedykowana do klasycznej pizzy neapolitańskiej.

Mąka na pizzę Caputo Pizzeria typ 00 to mieszanka najlepszej pszenicy, sprowadzona prosto z Włoch. To mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciasta wymagającego długiej fermentacji. Wysokiej jakości gluten i skrobia sprzyjają tworzeniu ciasta o doskonałym nawodnieniu. Ciasto jest doskonałe spulchnione i lekkie.

Mąka jest produktem naturalnym, bez sztucznych dodatków i enzymów.

Wartość mąk Caputo jest doceniana i uznawana na całym świecie.

Caputo to młyn z Neapolu, produkujący szeroką gamę mąki dla profesjonalistów od 1924 roku. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo gwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.

Masa netto: 5kg

Inne

Specyficzne kody

ean13
8014601046208
Komentarze (0)