banner

Real Thai Makaron Ryżowy 10mm Pad Thai

7,99 zł
Brutto

UWAGA: W zależności od partii/dostawy produkt pakowany jest w opakowanie tekturowe lub foliowe. Zdjęcie jest jedynie poglądowe.

Makaron ryżowy 10mm to cienkie, półprzezroczyste, szerokie wstążki wykonane z mąki ryżowej i wody. Ten zdrowy nie zawierający glutenu ani cholesterolu makaron używany jest do potrawy Pad Thai, smażonych potraw mięsnych oraz wszelkich sałatek.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Makarony ryżowe, są o wiele mniej kaloryczne i zdrowsze niż nasze tradycyjne makarony z mąki pszennej.

Sposób przygotowania: Moczyć w zimnej wodzie przez 8-10 minut, przed gotowaniem lub smażeniem należy go odsączyć, makaron gotujemy przez 2 minuty lub do momentu aż będzie miękki. Jeśli makaron nie zostanie poddany obróbce cieplnej zaraz po moczeniu, należy po odsączeniu przykryć go folią lub wypłukać w ciepłej wodzie, aby zapobiec sklejeniu się wstążek.

Przepis na tradycyjną potrawę taksją PAD THAI:

- 200g makaronu ryżowego 10mm Real Thai

- 250g wieprzowiny pokrojonej w paski

- 2 łyżki oleju do woka

- 100g sosu Pad Thai

- 2 jajka

- 1 łyżka mleka

- sól i pieprz

- 100g krewetek

- 150g kiełków fasoli

- 2 łyżki orzeszków ziemnych

Zagotuj 2 litry wody. Gotuj makaron ryżowy na wolnym ogniu przez 3 minuty, odsącz. Rozgrzej olej w woku. Dodaj wieprzowinę i smaż przez 2-3 minuty, aż się przyrumieni. Dodaj sos Pad Thai i smaż przez 3 minuty. Jajka ubij z mlekiem ,dodaj sól i pieprz do smaku. Usmaż z nich omlet, pozostaw do ostygnięcia i pokrój w paski. Drobno posiekaj orzechy. Przelej kiełki fasoli wrzącą wodą i odsącz. Wymieszaj omlet, krewetki, orzechy i kiełki z wieprzowiną i podgrzewaj przez 1 minutę. Podziel makaron na dwie porcje i wymieszaj z wieprzowiną. Rada: Doskonale smakuje ze smażoną chińską kapustą pak choi.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Masa netto: 375g

Specyficzne kody

ean13
8858135000011

Składniki: Mąka ryżowa 90%, woda 10%.

Wartość odżywcza 100g
Wartość energetyczna 1517 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 0,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 80 g
- w tym cukry 0 g
Błonnik 0,8 g
Białko 7,1 g
Sól 0,05 g

Napisz swoją opinię

Real Thai Makaron Ryżowy 10mm Pad Thai

UWAGA: W zależności od partii/dostawy produkt pakowany jest w opakowanie tekturowe lub foliowe. Zdjęcie jest jedynie poglądowe.

Makaron ryżowy 10mm to cienkie, półprzezroczyste, szerokie wstążki wykonane z mąki ryżowej i wody. Ten zdrowy nie zawierający glutenu ani cholesterolu makaron używany jest do potrawy Pad Thai, smażonych potraw mięsnych oraz wszelkich sałatek.

Napisz swoją opinię