Strona główna

Strona główna

banner

  • Nowy

Samlip Panierka Tempura

18,80 zł
Brutto

Mąka Tempura to specjalistyczna mąka używana do przygotowania ciasta tempura - lekkiej i chrupiącej panierki powszechnie stosowanej w kuchni japońskiej. Zwykle wytwarza się go z połączenia mąki pszennej, proszku do pieczenia i skrobi kukurydzianej.

Dodatek proszku do pieczenia pomaga uzyskać delikatną konsystencję ciasta dzięki czemu po usmażeniu jest chrupiące i złociste. Tempura jest łatwa w użyciu i przy minimalnym wysiłku można z jej pomocą wynieść proste potrawy na zupełnie nowy poziom.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Mąka Tempura jest używana głównie do panierowania owoców morza, warzyw i innych składników przed ich smażeniem w głębokim tłuszczu. Ciasto tworzy cienką, chrupiącą warstwę, która uwydatnia naturalne smaki potrawy, nie przytłaczając ich. Przygotowując tempurę, ważne jest, aby ciasto było zimne. Należy też unikać nadmiernego mieszania, aby zachować jego lekką konsystencję.

Do najsmaczniejszych produktów smażonych w tempurze należą:

✔️ owoce morza - krewetka w tempurze to jedna z najpopularniejszych wersji tego dania, ale można użyć także przegrzebków, kalmarów, a nawet filetów rybnych.

✔️ słodkie ziemniaki (bataty) - chrupiące, złociste frytki lub talarki świetnie smakują w tempurze.

✔️ cebula - w formie smacznych krążków

✔️ grzyby - w szczególności boczniaki, które  będą doskonałą alternatywą dla stripsów z kurczaka.

✔️ bakłażan - tempura z bakłażana to mniej tłusta alternatywa dla tego smażonego na maśle.

✔️ korzeń lotosu - to chrupiące warzywo jest popularną opcją w tempurze i ciekawym dodatkiem np. do ramenu.

✔️ brokuł - różyczki brokułu dzięki tempurze zyskają wspaniałą konsystencję.

Kraj pochodzenia: Korea

Inne

Specyficzne kody

ean13
4316734066370

Składniki: mąka pszenna, skrobia pszenna, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, sól, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, mleczan wapnia, difosforany; mąka pszenna), glukoza, stabilizator: winiany potasu, emulgator mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; czosnek w proszku, mieszanka przypraw (aromaty, sól, cukier, kwas: kwas cytrynowy; wzmacniacz smaku: 5-rybonukleotydy disodowe; cebula w proszku, dekstryny, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; przeprz biały mielony, barwnik: ryboflawiny)

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1519 kJ / 358 kcal
Tłuszcz 0,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 78 g
- w tym cukry 1,9 g
Białko 8,0 g
Sól 1,4 g
Komentarze (0)