Strona główna

Strona główna

banner

  • Nowy

Ssamjang Pasta Sojowa Koreańska Miso

7,50 zł
Brutto
Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Pasta miso uzyskiwana jest ze sfermentowanej soi, ryżu, soli i osadu sake. Fermentacja pasty może trwać kilka miesięcy lub nawet nawet lat. Jest bogata w minerały i witaminy, o wysokiej zawartości protein i niskiej zawartości tłuszczu. Stanowiła kiedyś podstawę wyżywienia w feudalnej Japonii – do dziś zupa misoshiru, czyli mieszanka pasty miso z bulionem dashi (z dodatkiem np. tofu czy glonów wakame) jest jedna z kulinarnych wizytówek Japonii. Szeroko wykorzystywana także jako marynata do mięs i warzyw, podstawa do sosów i dressingów.

Miso ciemne (Aka miso) – ma kolor brunatny i smak pasty jest intensywniejszy od smaku jasnej pasty Shiro miso. Aka miso jest idealna do zup i ciężkich sosów, do ciężkich dań.

Miso jasne (Shiro miso) – ma kolor kremowy i smak pasty jest lżejszy od smaku ciemnej pasty Aka miso. Shiro miso jest idealna do lekkich zup, bulionów oraz do lekkich dań.

Uwaga by z nią nie przesadzić. Aromat tej pasty jest dość intensywny. Dodając jej zbytnio do potrawy, możesz “zabić” wszystkie pozostałe składniki.

Masa netto: 500g

Inne

Specyficzne kody

ean13
8801005140515

Składniki: woda, soja, pszenica, sól, alkohol, koji (aspergillus oryzae).

  • Wartość odżywcza - w 100g
  • Wartość energetyczna - 579 kJ / 138 kcal
  • Tłuszcz - 2,3 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
  • Węglowodany - 14 g
  • - w tym cukry - 12,1 g
  • Białko - 11,9 g
  • Sól - 12,5 g
Komentarze (0)