

Sposób przygotowania: Wsyp makaron wraz z zawartością saszetki do 550ml gotującej się wody i gotuj przez 4 minuty. Ściągnij z ognia i gotowe.
Masa netto: 120g
Skład:
Makaron (88,1%): skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, olej palmowy, gluten pszenny, sól, emulgator (lecytyna E322), olej sojowy, regulator kwasowości (węglan potasu E501), węglan sodu (E500), sód fosforan (E 339), kwas cytrynowy (E330), woda, zagęszczacz (guma guar (E412), olejek aromatyczny z zielonej herbaty.
Podstawa zupy (10,3%): sól, wzmacniacz smaku (L-glutaminian sodu (E621), 5'-rybonukleotydy disodowe (E635)), cukier biały, sos sojowy, sztuczny aromat wołowy, olej palmowy, rzodkiewka w proszku, proszek ekstraktu drożdżowego, czosnek w proszku, cebula w proszku, czarny pieprz w proszku, czerwona papryka w proszku, prażony sezam, aromat czosnkowy.
Suszone warzywa (1,6%): szczypiorek, marchewka, cebula, grzyby, czerwona papryka.
Wartość odżywcza |
100g |
Porcja (120g) |
Wartość energetyczna |
1813 kJ / 433 kcal |
2176 kJ / 520 kcal |
Tłuszcz |
15g |
18g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
7,5g |
9g |
Węglowodany |
65g |
78g |
- w tym cukry |
3,3g |
4g |
Błonnik |
0,8g |
1g |
Białko |
10g |
12g |
Sól |
4,2g |
5g |