Targroch Kasza Bulgur
Kaszę burgul uzyskuje się z twardej pszenicy durum. Charakteryzuje się ona kremowo-żółtym kolorem, o lekko orzechowym smaku i zapachu
Kaszę burgul uzyskuje się z twardej pszenicy durum. Charakteryzuje się ona kremowo-żółtym kolorem, o lekko orzechowym smaku i zapachu
Zastosowanie
Kasza bulgur dodawana jest praktycznie do każdej potrawy (przystawek, sałatek, zup, dań głównych oraz deserów). Stosowana jest jako zamiennik ryżu czy kuskusu.
Składniki
Kasza bulgur z pszenicy durum
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kasza bulgur jest naturalnym źródłem:
> Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Opakowanie
1000g (1kg)
Wartość odżywcza | 100g | 50g |
Wartość energetyczna | 1377kJ/328kcal | 689kJ/164kcal |
Tłuszcz | 1,3g | 0,7g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g | 0,1g |
Węglowodany | 57,6g | 28,8g |
w tym cukier | 0,4g | 0,2g |
Błonnik | 18,3g | 9,2g |
Białko | 12,3g | 6,2g |
Sól | 0,04g | 0,02g |
Magnez | 164mg | 82mg |
Żelazo | 2,5mg | 1,3mg |
Potas | 410mg | 205mg |
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.