Strona główna

Strona główna

banner

  • Nowy

Mizkan Ocet Ryżowo-Zbożowy

15,80 zł
Brutto

Bardzo delikatny ocet, powstały w procesie destylacji ryżu, pszenicy oraz kukurydzy. Doprawiony brązowym cukrem oraz solą, będzie stanowić wyśmienitą zaprawę ryżu do sushi. Ze względu na swój przyjemny, łagodny smak może być używany nie tylko jako przyprawa do ryżu, ale też jako baza do dressingów sałatkowych. Dawniej dodawany do ryżu ocet miał sprawić, że zawinięta w nim ryba na dłużej zachowa świeżość. Dziś nie jest to już potrzebne, ale wciąż stosuje się go jako przyprawę ze względu na wyjątkowy smak, jaki nadaje potrawom.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Zaprawa do ryżu:

Na  5 łyżek octu dodajemy 1/2 łyżeczki soli i 3 łyżeczki cukru. Takie proporcje są najczęściej stosowane, jednak ich ilość zależy od upodobań. Niektóre przepisy mówią, aby soli nie stosować wcale, inne mocno ograniczają ilość cukru - każdy więc może dostosować przepis do swoich upodobań. :)

Kraj pochodzenia: Japonia

Pojemność: 500 ml

Inne

Specyficzne kody

ean13
073575273278

Składniki: woda, mieszanka zbóż mix 5.2% (pszenica, ryż, kukurydza, ekstrakt ciasta sake (ryż, syrop skrobiowy), alkohol.

Może zawierać śladowe ilości orzechów. Produkt zawiera genetycznie modyfikowaną kukurydzę.

  • Wartości odżywcze w 100ml produktu
  • wartość energetyczna  115 kJ / 27 kcal,
  • tłuszcze 0 g w tym nasycone 0 g,
  • węglowodany 6,6 g w tym cukry 1,1 g,
  • białko 0,5 g,
  • sól 0,49 g.
Komentarze (0)