

Sposób przygotowania: Produkt służy do przygotowania zup, bulionów kuchni azjatyckiej. Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Moczyć wodorosty w wodzie przez co najmniej 30 minut, a następnie umieścić je na średnim ogniu. Usuń wodorosty tuż przed osiągnięciem temperatury wrzenia. Ważne jest, aby woda się nie zagotowała.
Uwagi: Żywność zawierająca jod, nadmierne spożycie może mieć wpływ na funkcjonowanie tarczycy. Zużywaj nie więcej niż 10g dziennie.
Masa netto: 100g
Składniki: 100% suszonych wodorostów
Wartość odżywcza | 100g |
Wartość energetyczna | 1023 kJ / 244 kcal |
Tłuszcz | 0,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 49,3 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 7,4 g |
Sól | 0,75 g |
Sód | 298 mg |