• -12%
  • Nowy

Targroch Pektyna Cytrusowa

11,26 zł Zniżka 12%
12,80 zł
Oferta kończy się:
Brutto

Biologicznie rzecz ujmując pektyny występują w ścianach komórkowych warzyw i owoców. Ich charakterystyczną cechą jest zdolność zagęszczania płynów  środowisku kwaśnym - bez konieczności dodawania ogromnych ilości słodzideł. Dzięki temu doskonale nadają się do produkcji domowych przetworów - przewyższając cukry żelujące i żelfixy.

- Substancja żelująca

- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego

- Idealna do przygotowania dżemów lub galaretek

Opakowanie
Ilość:
Ostatnie sztuki w magazynie

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Przykładowy sposób użycia: Przygotować 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. 33 g pektyny wymieszać z 1 szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.

Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Masa netto: 100g

Specyficzne kody

ean13
5903229005144

Składniki: Pektyna E440 (ii), sacharoza.

Wartość odżywcza w 100g w porcji 10g %RWS w 10g
Wartość energetyczna 1070 kJ / 256 kcal 107 kJ / 26 kcal 1%
Tłuszcz 1,5 g 0,2 g < 1%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,1 g < 1%
Węglowodany 33 g 3,3 g 1%
- w tym cukry 30 g 3,0 g 3%
Błonnik 45 g 4,5 g -
Białko 5 g 0,5 g 1%
Sól < 0,01 g < 0,01 g < 1%

Napisz swoją opinię

Targroch Pektyna Cytrusowa

Biologicznie rzecz ujmując pektyny występują w ścianach komórkowych warzyw i owoców. Ich charakterystyczną cechą jest zdolność zagęszczania płynów  środowisku kwaśnym - bez konieczności dodawania ogromnych ilości słodzideł. Dzięki temu doskonale nadają się do produkcji domowych przetworów - przewyższając cukry żelujące i żelfixy.

- Substancja żelująca

- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego

- Idealna do przygotowania dżemów lub galaretek

Napisz swoją opinię