banner

  • -13%

Targroch Agar-Agar Proszek

12,27 zł Zniżka 13%
14,10 zł
Oferta kończy się:
Brutto

Agar agar jest substancją żelującą uzyskiwaną z glonów (krasnorostów) pozyskiwanych u wybrzeży Japonii. Szczególnie ceniony jest przez wegan, a brak smaku sprawia, że nadaje się jako dodatek do dań różnego typu. Szczególnie popularny jest przy sporządzaniu deserów jako zagęstnik, ale również na skalę przemysłową (galaretki, żelki, kremy). Agar agar jest substancją całkowicie naturalną zawierającą duże ilości błonnika, witamin (K, E, B6, kwas foliowy) oraz omega 3. Stosowany zewnętrznie na stawy wykazuje działanie przeciwzapalne.

Opakowanie
Ilość:

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Przykładowy sposób użycia:
Galaretka z agaru:
Na 1 szklankę płynu (np. soku owocowego) użyć 1 łyżeczki agaru. Agar rozpuścić w płynie o temperaturze 85 - 95 st.C.
Galaretka zacznie tężeć w temperaturze około 30 st.C. W razie potrzeby galaretkę można ponownie rozpuścić.
Podane proporcje są proporcjami orientacyjnymi.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Masa netto: 

100g / 0,1kg

250g / 0,25kg

Specyficzne kody

ean13
5903229004987

Składniki:
Agar-agar

Wartość odżywcza w 100g w porcji 5g %RWS w 5g
Wartość energetyczna 1411 kJ / 336 kcal 71 kJ / 17 kcal 1%
Tłuszcz 0,3 g <0,1 g <1%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g <0,1 g <1%
Węglowodany 73,2 g 3,66 g 1%
- w tym cukry 3 g 0,15 g 1%
Błonnik 7,7 g 0,4 g
Białko 6,2 g 0,3 g 1%
Sól <0,01 g <0,01 g <1%

* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Napisz swoją opinię

Targroch Agar-Agar Proszek

Agar agar jest substancją żelującą uzyskiwaną z glonów (krasnorostów) pozyskiwanych u wybrzeży Japonii. Szczególnie ceniony jest przez wegan, a brak smaku sprawia, że nadaje się jako dodatek do dań różnego typu. Szczególnie popularny jest przy sporządzaniu deserów jako zagęstnik, ale również na skalę przemysłową (galaretki, żelki, kremy). Agar agar jest substancją całkowicie naturalną zawierającą duże ilości błonnika, witamin (K, E, B6, kwas foliowy) oraz omega 3. Stosowany zewnętrznie na stawy wykazuje działanie przeciwzapalne.

Napisz swoją opinię