• -9%

KruKam Czekolada Z Pastą Arachidową Słodzona Erytrytolem

7,28 zł Zniżka 9%
8,00 zł
Brutto

Czekolada zawiera wiele związków biologicznie czynnych: polifenoli, amin biogennych czy składników mineralnych. Dzięki obecności tryptofanu, który jest prekursorem serotoniny „hormonu szczęścia”, osoby przewlekle zmęczone mogą czerpać korzyści ze spożywania umiarkowanych ilości czekolady. 

Ilość:
Obecnie brak na stanie

Powiadom gdy produkt będzie w promocji

Free Google QRcode module from Mediacom87

  • Darmowa wysyłkaDostawa do 48h
  • Darmowa wysyłkaKonkurencyjne ceny
  • Darmowa wysyłkaBezpieczne zakupy
  • Darmowa wysyłkaMożliwość zwrotu towaru

Czekolada uważana jest powszechnie za produkt niekorzystnie wpływający na zdrowie z uwagi na swą kaloryczność i dużą ilość cukru. Wśród składników typowej czekolady ze sklepu na pierwszym miejscu widzimy cukier, następnie mleko w proszku, emulgatory oraz inne zbędne dodatki. Czekolada firmy Krukam jest całkowicie pozbawiona cukru dodanego, (znajdują się w niej tylko naturalnie występujące cukry) czy mleka w proszku. Głównym składnikiem jest miazga kakaowa (min.60%), erytrytol (zdrowy zamiennik cukru), tłuszcz kakaowy (czekolada gorzka) oraz dodatek orzechów laskowych, pistacji czy liofilizowanych truskawek. Ten prosty, czysty skład sprawia, że czekolada jest mniej kaloryczna i zdrowsza. 

Masa netto: 100g

Specyficzne kody

ean13
5902270356496

Składniki: Miazga kakaowa (z Afryki , Ameryki Północnej i Południowej) , substancja słodząca: erytrytol , tłuszcz kakaowy , pasta arachidowa (40%) , orzeszki arachidowe. 

Może zawierać soję , mleko , inne orzechy i zboża zawierające gluten.

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 2058 kJ / 498 kcal
Tłuszcz 44 g 
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19 g
Węglowodany 35 g
- w tym cukry 2,0 g
Błonnik 7,0 g
Białko 12 g
Sól 0,02 g

Napisz swoją opinię

KruKam Czekolada Z Pastą Arachidową Słodzona Erytrytolem

Czekolada zawiera wiele związków biologicznie czynnych: polifenoli, amin biogennych czy składników mineralnych. Dzięki obecności tryptofanu, który jest prekursorem serotoniny „hormonu szczęścia”, osoby przewlekle zmęczone mogą czerpać korzyści ze spożywania umiarkowanych ilości czekolady. 

Napisz swoją opinię