
COCOA Czekolada Ekologiczna Cappuciono z Migdałami i Morwą Białą
COCOA Surowa Czekolada Cappucino Migdałowe z Morwą
Morwa biała stanowi o wyjątkowości tej czekolady. Jej walory zdrowotne są tak wielkie, że nazywana jest często „roślinnym skarbem”.
COCOA Surowa Czekolada Cappucino Migdałowe z Morwą
Morwa biała stanowi o wyjątkowości tej czekolady. Jej walory zdrowotne są tak wielkie, że nazywana jest często „roślinnym skarbem”.
Przede wszystkim owoce morwy białej są niskokaloryczne.
W połączeniu z ciemną czekoladą o zawartości 55% kakao stanowi bardzo zgrany duet i równowagę pomiędzy słodkością morwy i lekko gorzką nutą samej czekolady.
Nie można zapominać o tym, że do produkcji surowej czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca dodano jeszcze jeden element, który idealnie komponuje się z morwą białą i kakao; to kawa cappuccino. To dzięki niej czekolada z morwą nabiera jeszcze większego charakteru.
Wszystkie surowce, z których korzystamy pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską.
Opakowanie: 50g
Wartość odżywcza | 100g |
Wartość energetyczna | 2476 kJ (597 kcal) |
Tłuszcz | 45 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 26 g |
Węglowodany | 36 g |
-w tym cukry | 34 g |
Błonnik | 7 g |
Białko | 7 g |
Sól | 0,2 g |
Składniki: nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, migdały* 9%, morwa biała* 2,8%, kawa mielona* 0,5%, zawartość masy kakaowej 55%
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.