
COCOA Czekolada Biała z Pistacjami i Solą Himalajską
Czekolada z pistacjami i solą himalajską firmy COCOA wyprodukowana jest z nieprażonych ziaren kakaowca pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Czekolada z pistacjami i solą himalajską firmy COCOA wyprodukowana jest z nieprażonych ziaren kakaowca pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Masa kakaowe stanowi minimum 36%. Surowe kakao zawiera wiele składników mineralnych takich jak cynk, potas czy żelazo.
Do czekolady dodawany jest cukier kokosowy, który zawiera niski indeks glikemiczny i jest świetnym zamiennikiem cukru białego dodawanego w bardzo dużych ilościach do tradycyjnych czekolad.
Wszystkie surowce, z których korzystamy pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską.
Opakowanie: 50g
Wartość odżywcza | 100g |
Wartość energetyczna | 2539 kJ (611 kcal) |
Tłuszcz | 46 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 22 g |
Węglowodany | 41 g |
-w tym cukry | 40 g |
Błonnik | 3 g |
Białko | 8 g |
Sól | 0,3 g |
Składniki: cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, migdały*, pistacje*, sól himalajska 1%, Bourbon wanilia*, zawartość masy kakaowej min. 36%
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.