COCOA Migdały w Surowej Czekoladzie
Surowa czekolada oblewająca szlachetne migdały to prawdziwa obietnica pysznego smakołyku
Surowa czekolada oblewająca szlachetne migdały to prawdziwa obietnica pysznego smakołyku
Jednak nie tylko walory smakowe sprawiają, że migdały w surowej czekoladzie są tak wartościowe.
Orzechy migdału zawierają cenny tłuszcz, który dostarcza jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Sama czekolada wytworzona jest z nieprażonych ziaren kakaowca. Zawiera łatwo przyswajalny magnez, potas i żelazo.
Nie zapominajmy jednak, że migdały w surowej czekoladzie zachwycają też swoim smakiem. Słodkich nut dostarczają kwiaty palmy kokosowej, charakteru dodaje wanilia bourbon, a migdały w czekoladzie idealnie komponują się w jedną całość.
Wszystkie surowce, z których korzystamy pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską.
Opakowanie: 70g
Wartość odżywcza | 100g |
Wartość energetyczna | 2469 kJ (596 kcal) |
Tłuszcz | 46,97 g |
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20,5 g |
Węglowodany | 30,1 g |
-w tym cukry | 28,8 g |
Błonnik | 9,4 g |
Białko | 8,4 g |
Sód | 0,07 g |
Składniki: czekolada 65% (ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, masło kakaowe* - zawartość masy kakaowej 65%), migdały* 35%
* Informujemy, że wartości odżywcze zawarte w tabelach na naszej stronie mogą ulegać nieznacznej zmianie względem produktu. Charakterystyka oferowanego przez nas towaru opiera się na różnych źródłach i miejscach pochodzenia składników, metod wytwarzania i produkcji. Nasza oferta jest w stałej rotacji magazynowej i pochodzi z różnych partii.