Przepis na nisko węglowodanowy shake
Shake z masłem orzechowym to pomysł na nisko węglowodanowe śniadanie. Nasz przepis na shake to istna kopalnia cennych dla organizmu minerałów i witamin. Wśród najważniejszych można wymienić witaminę E, potas, cynk, żelazo, magnez selen, wapń oraz witaminy z grupy B. Jest to idealny wariant dla osób uprawiających sport. Optymalne połączenie węglowodanów, białka oraz tłuszczy, zapewnią Ci dużo energii podczas porannego treningu.
Składniki:
- - Masło orzechowe 140 g
- - Mleko migdałowe 390 ml
- - Kostki lodu 150 g
- - Banan 120 g
- - Płatki owsiane 20 g
Przepis:
Do kielicha od blendera wlewany mleko i dodajemy masło orzechowe, dwie łyżeczki płatków owsianych oraz pokrojonego banana. Wszystko blendujemy tak długo, aż uzyskamy konsystencję, która nam najbardziej pasuje. Gotowy napój wlewamy do wysokiej szklanki, dodajemy kostki lodu i gotowe. Całość możesz przyozdobić cynamonem bądź syropem 0 kcal. Dodatkowo shake możesz przygotować również w wersji na ciepło umilając sobie tym samym zimowe wieczory i chłodne dni.
Wszystkie składniki potrzebne do przepisu znajdziecie w naszym sklepie
Masło orzechowe
Mleko migdałowe
Banan
Płatki owsiane