Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
box_infolinia

infolinia

box_platnosci

box_bezpiecznezakupy

ceneo


» przeczytaj wszystkie opinie

Zamówienia hurtowe

 hurt_banerek2.jpg

 

 

Kontakt / Odbiory osobiste

 

FHU KDJ s.c. - Sklep E-forma.pl

Giełdowa 24A

33-100 Tarnów

NIP: 8732728455

 

Pod tym adresem mieści się także nasz sklep stacjonarny w którym realizujemy odbiory osobiste.

 

Sklep czynny: pn-pt godz. 07.30 - 16.00

Trec Booster protein cream Krem czekoladowy 300g

26.50
Dodaj do ulubionych

Na stanie: Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Producent: Trec

Na stanie: Bardzo dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

26.50
szt.
Opis produktu Trec Booster protein cream Krem czekoladowy 300g

Booster Protein Cream to pyszny krem do smarowania pieczywa słodzony maltitolem.

 

Spożywanie żywności zawierającej maltitol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów.

 

Booster Protein Cream zawiera sterole roślinne, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania co najmniej 0,8 g steroli roślinnych dziennie. B

 

ooster Protein Cream zawiera pełnowartościowe białko pochodzące z mleka. Produkt może ulegać rozwarstwieniu.

 

Jeśli na powierzchni kremu zauważysz warstwę oleju, po prostu wymieszaj go przed spożyciem.

 

W BOOSTER WHEY CREAM KRYJE SIĘ "DOBRA KALORIA"

Bez dodatku cukru

Zawiera tylko 4,7g cukrów prostych

Wysoka zawartość białka - aż 21%

Zawiera prażone orzechy laskowe

Bez sztucznych aromatów i konserwantów

Produkt jest słodzony MALTITOLEM - jest to substancja przypominająca cukier i niemal tak samo słodka, ale zawiera o połowę mniej kalorii. Maltitol to naturalny słodzik, który nie jest metabolizowane przez bakterie w jamie ustnej, dzięki czemu nie wywołuje próchnicy zębów.

 

Ponadto, proces rozkładu maltitolu w organizmie człowieka wymaga dużo mniejszego udziału insuliny, więc poziom glukozy we krwi jest dużo mniejszy, dlatego maltitol jest często stosowany w dietach odchudzających, redukujących spożycie węglowodanów oraz przez diabetyków i cukrzyków.

 

KREM WYSOKOBIAŁKOWY - ZAWIERA AŻ 21% BIAŁKA

Białko jest naturalnym źródłem aminokwasów, pełniących szerokie spektrum funkcji w ustroju. Jest ono potrzebne do syntezy protein ustrojowych (w tym także mięśniowych!), które pełnią funkcje budulcowe, regulatorowe (przeciwciała, enzymy, hormony). Białko jest niezbędne do wzrostu, naprawy tkanek, sterowania procesami metabolicznymi (enzymy), regulowania gospodarki wodnej kwasowo – zasadowej , transportu substancji (np. żelaza).

 

Jednak względy zdrowotne to nie jedyny powód, dla którego powinniśmy codziennie spożywać pełnowartościowe białko. Białko to składnik pokarmowy, który wymaga ogromnych nakładów energii na trawienie i przyswajanie. Zmusza tym organizm do pracy (a praca to spalanie kalorii), dzięki czemu pozwala utrzymać szczupłą sylwetkę.

 

BARDZO NISKI POZIOM CUKRÓW PROSTYCH

Węglowodany stanowią 35% udziału w produkcie, ale cukry proste tylko 4,7% (dla porównania popularny krem czekoladowy zawiera 57,6%, w tym cukrów 56,8%). Pozostałe składniki to: kakao o obniżonej zawartości cukru 6,2%, prażony orzech laskowy 6,2%.

 

ZAWIERA ZDROWE TŁUSZCZE DZIĘKI OBECNOŚCI STEROLI ROŚLINNYCH

W składzie produkty znajduje się też nieutwardzony olej palmowy. Jest to naturalny olej, który w przeciwieństwie do oleju palmowego utwardzonego wykazuje wiele benefitów zdrowotnych.

 

Olej palmowy, to stały olej roślinny, który jest wytwarzany z miąższu lub nasion olejowca gwinejskiego. Surowy olej zawiera dużo wartości odżywczych: antyoksydanty, witaminę E i beta-karoten. W oleju palmowym jest dziesięć razy więcej alfa i beta-karotenu niż w marchwi. Dodatkowo jest w nim koenzym Q10, który, wraz z alfa i beta-karotenem, ma pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy.

 

Jednym z błędnych przekonań dotyczących oleju palmowego, jest też założenie, że zawierając tłuszcz nasycony musi również zawierać cholesterol. Tylko tłuszcz zwierzęcy zawiera cholesterol. Olej palmowy jest olejem roślinnym, zatem nie zawiera absolutnie żadnego cholesterolu. Obecne w nim sterole mogą natomiast obniżać w organizmie poziom złego cholesterolu.

 

Skład

SUBSTANCJE AKTYWNE: 100 G

Wartość energetyczna: 2177 kJ / 525kcal

Tłuszcz: 38,0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17,0 g

Węglowodany: 35,0 g

w tym cukry: 4,7 g

w tym poliole: 28,6 g

Błonnik: 2,4 g

Białko: 21,0 g

Sól: 0,24 g

Sterole roślinne: 46,7 g

SKŁADNIKI: maltitol (28,6%); nieutwardzony i frakcjonowany olej palmowy; koncentrat białek mlecznych (17,8%); mleko odtłuszczone (8,3%); prażony orzech laskowy (6,2%); kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (6,2%); olej słonecznikowy; emulgator - lecytyny; naturalny aromat waniliowy.

Masz pytania?
:
:
:
:
Poleć produkt
:
:
: